Meny

Utbetalning

Säljarnas a-kassa har utbetalning varje torsdag. Utbetalningsdagen kan variera om veckan innehåller en helgdag.

Om du deklarerar din tidrapport för vecka 1 och sänder in den på måndag vecka 2 kan din beviljade ersättning finnas på kontot torsdagen samma vecka, vecka 2. 
Observera att det inte går att skicka in tidrapporter för tidigt eftersom de då automatiskt makuleras. Detta eftersom du inte i förväg kan intyga din arbetslöshet.

Måndagen innan varje utbetalning skickas uppgifterna till banken och då måste tidrapporten ha inkommit i god tid för att utbetalning ska vara möjlig torsdagen samma vecka.

I samband med varje utbetalning får du en utbetalningsspecifikation. Du hittar din utbetalningsspecifikation på Mina sidor om du har valt att få elektronisk post från oss.

Om du behöver skicka din utbetalningsspecifikation vidare för att till exempel få din inkomstförsäkring kan du skriva ut specifikationen från Mina sidor eller skicka den direkt i pdf-format via e-post.

Om du inte använder Mina sidor får du istället en utbetalningsspecifikation per post i samband med varje utbetalning.

Har du blivit beviljad ersättning? Bra att veta inför din första utbetalning: 
Swedbank sköter alla utbetalningar från Säljarnas a-kassa.
Om du har ett konto hos Swedbank sätts din ersättning in direkt på ditt konto och du får en utbetalningsspecifikation om utbetald ersättning hemsänd eller via webtjänsten. 

Om du inte har ett konto hos Swedbank så får du en utbetalningsspecifikation från oss tillsammans med en utbetalningsavi.
Du kan registrera ditt konto som du har i annan bank så att Swedbank automatiskt för över dina pengar till ditt konto, det gör du www.swedbank.se/kontoregister. På samma sida kan du också lösa in utbetalningsavier du fått. Alternativa lösningar är att fylla i kontonummer på bankchecken eller göra ett personligt besök till banken.