Meny

Steg för steg


Här nedan har du en guide för hur du går till väga när du blivit arbetssökande och ska söka ersättning från Säljarnas a-kassa. • Anmälan till Arbetsförmedlingen

  På din första arbetslösa dag är det viktigt att du anmäler dig till Arbetsförmedlingen. Detta för att du aldrig kan få ersättning för de dagar som du inte är anmäld hos dem.

 • Sänd oss information via Mina sidor

  Dagen efter du anmält dig hos Arbetsförmedlingen skickar vi information om vad du ska sända in till oss. De handlingar du behöver skicka in hittar du här nedan:

  Anmälan om arbetslöshet
  Logga in på Mina Sidor och skickar in anmälan elektroniskt. Den finns under fliken Formulär.

  Arbetsgivarintyg
  Om din arbetsgivare inte kan fylla i intyget elektroniskt behöver du kontakta a-kassan för att beställa en pappersblankett som din arbetsgivare kan fylla i. Om arbetsgivarintyget skickas in via post ska intyget ska vara i original och visa de senaste 12 månaderna.

  Om du inte redan har e-leg så behöver du kontakta din bank. I och med e-leg kan du fylla i dina kassakort på Mina sidor.

  För att vi ska kunna fatta beslut om din rätt till a-kassa måste ditt ärende vara komplett. Det är därför mycket viktigt att du noggrant läser igenom den information du får för att sedan skicka in de handlingar som krävs i just din situation.

  Skickas till:

  Säljarnas A-kassa
  FE 23
  930 88 ARJEPLOG

   

 • Behöver du skicka in ytterligare information

  Komplettera eventuellt med:

  Intyg om studier

  Arbetsintyg för företagare

  Kopia på avtal om avgångsvederlag

  Kopia på samtliga beslut om lönegaranti vid konkurs

  För att vi ska kunna fatta beslut om din rätt till arbetslöshetsersättning måste ditt ärende vara komplett. Det är därför mycket viktigt att du noggrant läser igenom den information du får för att sedan skicka in de handlingar som krävs i just din situation.

  Skickas till:

  Säljarnas A-kassa
  FE 23
  930 88 ARJEPLOG

   

 • Fyll i kassakort

  Fyll i kassakortet via Mina sidor. För att logga in på Mina sidor behöver du någon form av e-leg.
  Vill du sända in kassakort på papper, kontakta oss. Observera att fysiska papperskassakort skickas till den adress som framgår av kassakortet.

  Kassakort till:
  Säljarnas A-kassa
  FE 23
  930 87 ARJEPLOG

 • Utbetalning

  Säljarnas a-kassa har utbetalning varje torsdag. Om du deklarera dina kassakort för vecka 1 och 2 och sänder in dem på måndagen vecka 3 kan din beviljade ersättning finnas på kontot torsdagen samma vecka, vecka 3.
  Under rubriken Utbetalning kan du se vilka datum som vi har utbetalning. Vi använder oss av Swedbank och i informationsbrevet från oss kan du läsa mer.

 • Beslut

  När vi fått in alla handlingar kommer vi att fatta ett beslut gällande din a-kassa. Vi sänder ut beslutet per post.

 • Inkomstförsäkring

  Är du medlem hos ett fackförbund kan du ha rätt till Inkomstförsäkring. Kontakta ditt fackförbund för att ansöka om detta.
  Är du medlem i Säljarnas Riksförbund finns mer information här.

 • Om något ändras

  Hör av dig till oss och arbetsförmedlingen om du får arbete eller om din situation ändras, till exempel om du börjar studera, startar eget företag eller tar ut pension.