Meny

Snabba pengar utan en massa trassel?

För att få dina pengar från a-kassan så snabbt som möjligt vill jag tipsa dig om att använda Mina sidor. Så snart du får veta att du kommer att bli utan jobb går du in på vår hemsida och loggar in på Mina sidor med ditt Bank-ID.

På Mina Sidor kan du använda våra e-tjänster, fylla i dina tidrapporter, skicka meddelanden till din handläggare, se vilka dokument vi har inne i ditt ärende och - framförallt - få dina brev från oss. Du slipper en massa papperspost! Om du har varit inne på Mina Sidor och valt att få dina brev dit, innan vi ens påbörjar ditt ärende, kommer vi att kunna betala ut pengar snabbare till dig än till den som får sitt första brev från oss med posten.

Din handläggare på a-kassan skickar inte bara brev via Mina sidor. Handläggaren använder Mina Sidor för att få in svar på vissa frågor, svar som behövs för att kunna betala ut pengar till dig. Kanske har du sagt upp dig på egen begäran? En skriftlig förklaring om detta måste skickas till a-kassan och du gör det smidigast genom e-tjänster på Mina Sidor.

Om du vill ha dina pengar så snabbt som möjligt och du har varit inne på Mina Sidor vill jag också att du tipsar din arbetsgivare om arbetsgivarintyg.nu. Sju av tio arbetsgivarintyg behöver göras om och skickas in på nytt då de inte är rätt ifyllda. Det blir många rundor med post fram och tillbaka.

Arbetsgivarintyg.nu fungerar så att din arbetsgivare loggar in med sitt Bank-ID och fyller i ett arbetsgivarintyg. Du får sedan ett meddelande om att logga in på samma sida med ditt Bank-ID och godkänna intyget, innan det skickas vidare till oss.

Om du inte har Bank-ID klicka här för mer information.

Vi gör en sammanfattning: logga in på Mina Sidor direkt när du vet att du kommer bli utan arbete, välj att få dina brev till Mina sidor. Informera din arbetsgivare om arbetsgivarintyg.nu. Nu har du gjort de första viktiga stegen. För att sedan ansöka om pengar när du har blivit arbetslös behöver vi tidrapporter och ansökan om ersättning, en e-tjänst - som finns på Mina Sidor. Handläggaren kan även behöva fler uppgifter från dig om du exempelvis haft ett företag.

Tänk vad mycket vi sparar in på för miljön med Mina sidor och arbetsgivarintyg.nu.